Скрытая масса и взрывная эволюция галактик - Кац, А.В.; Конторович, В.М. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Быстрая эволюция числа массивных галактик при красном смещении z =6, обнаруженная в последние годы при анализе сверхглубокого поля Хаббла и Субару, может быть объяснена взрывным характером процесса слияния галактик. Швидка еволюція числа масивних галактик при червоному зміщенні z =6, яка була виявлена в останні роки з аналізу надглибокого поля Хаббла і Субару, може бути пояснена вибуховим характером процесу злиття галактик. The fast evolution of number of massive galaxies at the redshift z=6, which recent was found in analyses of the ultra deep Habble field and the same of Subaru, may be explained by the explosive character of galaxy mergings.