Влияние металлогидридного катода на выход электронов из разряда Пеннинга - Середа, И.Н.; Целуйко, А.Ф.; Рябчиков, Д.В.; Клочко, Е.В. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Приведены результаты экспериментальных исследований разряда Пеннинга с металлогидридным катодом в режиме эмиссии электронов через отверстие в центре медного катода-отражателя. Изучены частотные характеристики ВЧ-колебаний в разрядной ячейке и в электронном пучке. Исследованы параметры плазмы на оси разряда вблизи металлогидридного катода и катода-отражателя, а также энергетические спектры электронов, покидающих разряд в продольном направлении. Наведено результати експериментальних досліджень розряду Пенінга з металогідридним катодом у режимі емісії електронів через отвір у центрі мідного катоду-відбивача. Вивчено частотні характеристики ВЧ-коливань у розрядній комірці й в електронному пучку. Досліджено параметри плазми на осі розряду поблизу металогідридного катоду та катоду-відбивача, а також енергетичні спектри електронів, що залишають розряд у поздовжньому напрямку. The results of experimental investigations of PIG with metal-hydride cathode in electron emission mode through the hole in the centre of copper cathode-reflector are given. The frequency characteristics of HF oscillation in the discharge gap and in the electron beam are studied. The plasma parameters on the discharge axis close to metal-hydride cathode and cathode-reflector are investigated as well as energy spectra of leaving electrons in longitudinal direction.