Peculiarities of UV radiation from hollow cathode discharge plasma used for sterilization of medical articles - Tsiolko, V.V.; Bazhenov, V.Yu.; Khomich, V.A.; Piun, V.M. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Influence of air and water molecules detached from the chamber walls under ion impacts on UV radiation from hollow cathode discharge plasma in oxygen, nitrogen, and air is studied. Dependencies of UV radiation intensity and dose on the discharge glow duration, working gas type and pressure, and the discharge power are determined. Исследовано влияние примесей молекул воздуха и воды, оторванных от стенок камеры под действием ионных ударов, на УФ-излучение плазмы разряда с полым катодом на кислороде, азоте и воздухе. Установлены зависимости интенсивности и дозы УФ-излучения от длительности горения разряда, вида рабочего газа, его давления и мощности в разряде. Досліджено вплив домішок молекул повітря та води, відірваних зі стінок камери під впливом іонних ударів, на УФ-випромінювання плазми розряду з порожнистим катодом на кисні, азоті та повітрі. Встановлено залежності інтенсивності та дози УФ-випромінювання від тривалості горіння розряду, виду робочого газу, його тиску та потужності в розряді.