Достовірність температурно-часової екстраполяції діаграм тривалої міцності жароміцних сталей - Кучер, М.К.; Приходько, Р.П. (Проблемы прочности, 2015)
Наведено аналіз результатів екстраполяції діаграм тривалої міцності жароміцних сталей за допомогою відомих параметричних методів та модифікованого методу базових діаграм. Розглядаються два варіанти моделі: якщо гіпотеза “єдиної” кривої справедлива, і якщо її використання призводить до істотних похибок при прогнозуванні тривалих процесів деформування. Продемонстровано ефективність запропонованих методик та їх переваги перед іншими підходами. Представлен анализ результатов экстраполяции диаграмм длительной прочности жаропрочных сталей с помощью известных параметрических методов и модифицированного метода базовых диаграмм. Рассматриваются два варианта модели: если гипотеза “единой” кривой справедлива и если ее использование приводит к существенным погрешностям при прогнозировании длительных процессов деформирования. Продемонстрирована эффективность предложенных методик и отмечены их преимущества перед другими подходами.