Розрахунок напружено-деформованого стану складних технічних об’єктів за допомогою методів теорії потенціалу - Левчук, С.А.; Хмельницький, А.А. (Проблемы прочности, 2015)
Моделюється напружено-деформований стан складної технічної конструкції – діафрагми вулканізатора. Пакет робочих пластин моделюється у вигляді круглої пластини дискретнозмінної в радіальному напрямку товщини. Запропоновано алгоритм розв’язку контактної задачі, що виникає. Для досягнення практичної вірогідності отриманих розрахункових результатів їх порівнювали з експериментальними. Моделируется напряженно-деформированное состояние сложной технической конструкции – диафрагмы вулканизатора. Пакет рабочих пластин моделируется в виде круглой пластины дискретно-переменной в радиальном направлении толщины. Предложен алгоритм решения контактной задачи, которая возникает. Для достижения практической достоверности полученных расчетных результатов их сравнивали с экспериментальными.