Notch Effect on the Fatigue Behavior of a Hot Dip Galvanized Structural Steel - Berto, F.; Mutignani, F.; Tisalvi, M. (Проблемы прочности, 2015)
Исследовано влияние гальванического покрытия на усталостную прочность конструкционной стали S355. Несмотря на наличие в литературных источниках экспериментальных данных по гладким образцам из этого материала с покрытием, почти отсутствуют таковые по образцам с концентраторами напряжений. Выполнен сравнительный анализ образцов с центральным отверстием, подвергнутых гальванизации методом горячего погружения, и исходных образцов той же геометрии. Усталостные испытания проводились при двух постоянных значениях асимметрии цикла нагружения. Получено и проанализировано 60 новых экспериментальных данных. Досліджено вплив гальванічного покриття на втомну міцність конструкційної сталі S355. Незважаючи на те, що в літературних джерелах є експериментальні дані щодо гладких зразків із цього матеріалу з покриттям, майже відсуті дані щодо зразків із концентратором напружень. Виконано порівняльний аналіз зразків із центральним отвором, ще зазнали гальванізації методом гарячого занурення, і вихідних зразків такої ж геометрії. Випробування на втому проводились при двох постійних значеннях асиметрії циклу навантаження. Отримано і проаналізовано 60 нових експериментальних даних.