Experimental and Numerical Simulation of the Microcrack Coalescence Mechanism in Rock-Like Material - Haeri, H.; Khaloo, A.; Marji, M.F. (Проблемы прочности, 2015)
Скальные породы и скалоподобные материалы часто разрушаются при сжатии вследствие инициирования, распространения и слияния ранее возникших микротрещин. Выполнены экспериментальные и численные исследования механизма процесса слияния микротрещин в материалах типа скальных пород. Экспериментальные исследования включают в себя испытания на одноосное сжатие образцов, изготовленных из смеси цемента марки портланд пуццолан, слюды и воды.. Скельні породи і скелеподібні матеріали часто руйнуються при стисненні внаслідок ініціювання, поширення і злиття мікротріщин, що з’явилися раніше. Виконано експериментальні і числові дослідження механізму процесу злиття мікротріщин у матеріалах типу скельних порід. Експериментальні дослідження включають випробування на одновісний стиск зразків, виготовлених із суміші цементу марки портланд пуцолан, слюди і води.