IV Міжнародна науково-технічна конференція “Пошкодження матеріалів під час експлуатації, методи його діагностування та прогнозування” та XIV Польсько-українсько-німецька літня школа з механіки руйнування - Марущак, П.О. (Проблемы прочности, 2015)
21–24 вересня 2015 р. в Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя відбулася ІV Міжнародна науково-технічна конференція “Пошкодження матеріалів під час експлуатації, методи його діагностування і прогнозування”. Співорганізаторами конференції виступили Інститут проблем міцності ім. Г. С. Писаренка НАН України, Західний науковий центр НАН України і Міністрство освіти та науки України, наукові ради з проблем “Механіка деформівного твердого тіла” при Відділенні механіки НАН України та “Фізико-хімічна механіка матеріалів” при Відділенні фізико-технічних проблем матеріалознавства, а також Наукове товариство ім. Шевченка й Українське товариство з механіки руйнування матеріалів. У рамках конференції Тернопільським національним технічним університетом ім. Івана Пулюя було організовано XIV польсько-українсько-німецьку літню школу (далі – Школа) з механіки руйнування, яка проходила 24–25 вересня.