A Study on the Yield Strength of bcc Latticed Metals and Alloys - Aytekin, H.; Said, G.; Aktas, D. (Проблемы прочности, 2015)
Предложен математический подход, позволяющий теоретически прогнозировать зависимости предела текучести металлов и сплавов с ОЦК-кристаллической решеткой от температуры и скорости деформации. При этом величину предела текучести для произвольной скорости деформации можно рассчитать на основании экспериментальных данных, полученных для двух различных скоростей деформации. Запропоновано математичний підхід, що дозволяє теоретично прогнозувати залежність границі плинності металів і сплавів з ОЦК-кристалічною граткою від температури і швидкості деформації. При цьому величину границі плинності для довільної швидкості деформації можна розрахувати на основі експериментальних даних, отриманих для різних швидкостей деформації.