Modeling and Analysis of the Tensile and Flexural Properties of a FiberOrientated Hybrid Nanocomposite Using Taguchi Methodology - Rostamiyan, Y. (Проблемы прочности, 2015)
Оценено влияние трех независимых параметров (ориентация волокон, весовая доля наночастиц глинозема и кремнезема) на прочностные характеристики гибридного нанокомпозита из эпоксидной смолы, армированной углепластиковыми волокнами, с нанодобавками глинозема и кремнезема при растяжении и изгибе. Для планирования экспериментов использовали ортогональный набор согласно методике Тагучи. Для оценки функции отклика было изготовлено и испытано 16 образцов при запланированных комбинациях вышеуказанных параметров. Оцінено вплив трьох незалежних параметрів (орієнтація волокон, вагова частка наночастинок глинозему і кремнезему) на міцнісні характеристики гібридного нанокомпозиту з епоксидної смоли, армованої вуглепластиковими волокнами, з нанодобавками глинозему і кремнезему при розтязі та згині. Для планування експеримент ів використовували ортогональний набір згідно з методикою Тагучі. Для оцінки функції відклику було виготовлено і випробувано 16 зразків при запланованих комбінаціях вищевказаних параметрів.