Investigation of Punching Parameters Effect on Mechanical Properties of Al-1100-O in Incremental Sheet Metal Hammering Process - Asgari, A.; Sedighi, M.; Riahi, M. (Проблемы прочности, 2015)
Процесс штамповки является быстрым и технологичным способом производства изделий из листовых материалов. Его инновационный вариант – последовательная штамповка листовых металлов – обеспечивает штамповку трехмерного изделия путем его последовательного выдавливания пуансоном из исходного листа без применения ответной матрицы. Исследуется влияние диаметра пуансона и частоты его приложения на механические свойства листового сплава Al-1100-O (твердость, прочность при растяжении, размеры и ориентация зерен). Показано, что с уменьшением диаметра пуансона и повышением частоты его приложения увеличиваются твердость и прочность материала после штамповки. Для оценки его механических свойств указанным методом успешно применяются две статистические модели. Процес штампування є швидким і технологічним способом виготовлення виробів із листових матеріалів. Його інноваційний варіант – послідовне штампування листових металів – забезпечує штампування тривимірного виробу шляхом його послідовного видавлювання пуансоном із вихідного листа без застосування відповідної матриці. Досліджується вплив діаметра пуансона і частоти його прикладення на механічні властивості листового сплаву Al-1100-O (твердість, міцність при розтязі, розміри й орієнтація зерен). Показано, що зі зменшенням діаметру пуансона і підвищенням частоти його прикладання збільшуються твердість і міцність матеріалу після штампування. Для оцінки його механічних властивостей зазначеним методом успішно використовуються дві статистичні моделі.