Метод оцiнювання залишкової довговiчностi рами вiзка електровоза з наявною втомною трiщиною - Скальський, В.Р.; Рудавський, Д.В.; Ярема, Р.Я.; Долiнська, I.Я.; Бас, В.Р.; Дубицький, О.С. (Проблемы прочности, 2016)
Запропоновано методику розрахунку періоду докритичного росту втомної тріщини біля нижнього технологічного отвору шворневого бруса рами візка електровоза. В основу методики покладено розрахункову модель росту втомної тріщини, яка базується на законі збереження енергії у термодинаміці. Невідомі механічні характеристики матеріалу експлуатовано ї рами візка визначено методом найменших квадратів на основі даних проведених експериментів. Предложена методика расчета периода докритического роста усталостной трещины возле нижнего технологического отверстия шворневой балки рамы тележки электровоза. В основу методики положено расчетную модель роста усталостной трещины, которая базируется на законе сохранения энергии в термодинамике. Неизвестные механические характеристики материала эксплуатированной рамы тележки определены методом наименьших квадратов на основе данных проведенных экспериментов.