Розробка моделi циклiчної пластичностi для описания ефекту ратчетингу за непропорцiйного асиметричного навантаження - Адамчук, М.П.; Бородiй, М.В.; Селiн, О.М.; Стрижало, В.О. (Проблемы прочности, 2016)
Розроблено версію ендохронної теорії пластичності для описання напружено-деформованого стану при асиметричному циклічному двовісному непропорційному навантаженні з контролем за напруженнями. Для розв’язання отриманої нелінійної системи диференціальних рівнянь запропоновано чисельну процедуру і розроблено відповідну обчислювальну програму. Достовірність моделі підтверджується задовільною відповідністю між розрахунковими та відомими експериментальними даними. Разработана версия эндохронной теории пластичности для описания напряженнодеформированного состояния при асимметричной циклической двухосной непропорциональной нагрузке с контролем по напряжениям. Для решения полученной нелинейной системы дифференциальных уравнений предложена численная процедура и создана соответствующая вычислительная программа. Достоверность модели подтверждается удовлетворительным соответствием между расчетными и известными экспериментальными данными.