Ефект подібності руху при взаємодії через електромагнітне випромінювання та стохастичне нагрівання зовнішнім джерелом - Остроушко, В.М. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Встановлено зв’язок між рухом пробної зарядженої частинки під дією електромагнітного випромінювання та рухом електронів у джерелі цього випромінювання. Отримані деякі обмеження на характеристики випромінювання, обумовлені обмеженнями на рух електронів у джерелі. Запропоноване пояснення можливості зростання енергії заряджених часток під дією зовнішнього випромінювання без залучення атрибутів стохастичного опису. Установлена связь между движением пробной заряженной частицы под действием электромагнитного излучения и движением электронов в источнике этого излучения. Получены некоторые ограничения на характеристики излучения, обусловленные ограничениями на движение электронов в источнике. Предложено пояснение возможности роста энергии заряженных частиц под действием внешнего излучения без использования атрибутов стохастичности. Correspondence between motion of probe charged particle under action of electromagnetic radiation and motion of electrons in source of the radiation is found. Some restrictions on radiation characteristics caused by restrictions on electron motion in source are obtained. Explanation of charged particles energy growth possibility under action of external radiation without use of stochastic attributes is proposed.