Comparison of the Energy Absorption of Closed Cell Aluminum Foam Produced by Various Foaming Agents - Movahedi, N.; Mirbagheri, S.M.H. (Проблемы прочности, 2016)
Исследовано влияние пенообразующих добавок гидрида титана TiH₂ и карбоната кальция CaCО₃ на энергопоглощение в пористых структурах с закрытыми ячейками на основе алюминиевого сплава А356. Образцы с двумя различными пористыми структурами были получены путем добавки TiH₂ и CaCО₃ в расплав алюминиевого сплава А356 при температуре 700°С. Электронно-микроскопический анализ образцов показывает, что ячейки структур, полученных путем добавки CaCО₃, являются более мелкими и однородными, чем в случае добавки TiH₂. Механические характеристики пористых образцов определяли по данным испытания на одноосное сжатие. Установлено, что при 50%-ном уровне деформации энергопоглощение образцов, полученных путем добавки CaCО₃, на 100% выше такового образцов, полученных при добавке TiH₂. Досліджено вплив пінотвірних додатків гідриду титана TiH₂ і карбонату кальцію СаСО₃ на енергопоглинання у пористих структурах із закритими комірками на основі алюмінієвого сплаву. Зразки з двома різними пористими структурами отримано шляхом додатка TiH₂ і СаСО₃ у розплав алюмінієвого сплаву А356 за температури 700°С. Електронно-мікроскопічний аналіз зразків показав, що комірки структур, отриманих шляхом додатка СаСО₃, є більш мілкими й однорідними, ніж у випадку додатка TiH₂. Механічні характеристики пористих зразків визначали за даними випробувань на одновісний стиск. Установлено, що за 50%-ного рівня деформації енергопоглинання зразків, що отримані шляхом додатка СаСО₃, на 100% більше, ніж зразків, отриманих при додатку TiH₂.