Міцність матеріалів та елементів конструкцій в екстремальних умовах навантаження. До 50-річчя заснування Інституту проблем міцності імені Г.С. Писаренка НАН України - Трощенко, В.Т.; Харченко, В.В. (Проблемы прочности, 2016)
Інститут проблем міцності ім. Г. С. Писаренка НАН України впродовж декількох десятиліть є визнаним науковим центром фундаментальних та прикладних досліджень міцності матеріалів і елементів конструкцій в екстремальних умовах термосилового навантаження, які характерні для таких високотехнологічних галузей промисловості, як авіа- та газотурбобудування, ракетно-космічна техніка, атомна енергетика, транспортні конструкції, системи озброєння, машинобудування тощо.