Комбинированная фокусировка в линейном ускорителе ионов - Вдовин, С.А.; Демченко, П.А.; Гусев, Е.В.; Шулика, Н.Г.; Шулика, О.Н. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Описан метод обеспечения устойчивости движения легких ионов в каналах линейных резонансных ускорителей, основанный на комбинации переменно-фазовой и магнитной фокусировок. Магнитное поле пространственно совмещено с ускоряющим высокочастотным полем. Проведенные с помощью математического моделирования исследования показали перспективность применения данного метода в широком диапазоне энергий линейных ускорителей. Описаний метод забезпечення стійкості руху легких іонів в каналах лінійних резонансних прискорювачів, який засновано на комбінації змінно-фазового та магнітного фокусування. Магнітне поле просторово поєднане з високочастотним електричним полем, яке використовується для прискорення частинок. Проведені за допомогою математичного моделювання дослідження свідчать про перспективність використання комбінованого фокусування в широкому діапазоні енергій лінійних прискорювачів. A method is described that uses a combination of phase-alternating and magnetic focusing for stability of light ion motion in an accelerating channel of a resonant linac. The magnetic field is spatially coupled with the RF accelerating electric field. Computer simulation shows the prospects of this method for application in linear accelerators operating in a wide energy range.