Взаємозв’язок пошкодження сталi 10ГН2МФА з параметрами жорсткого малоциклового навантаження за рiзних частот деформування - Гiгiняк, Ф.Ф.; Масло, О.М. (Проблемы прочности, 2017)
Досліджено кінетику пошкоджуваності сталі 10ГН2МФА при жорсткому циклічному навантаженні методом LM-твердості для аналізу особливостей розвитку цього процесу та визначення параметрів граничного стану матеріалу. Наведено результати експериментальних досліджень кінетики пошкоджуваності указаної сталі при одновісному жорсткому циклічному навантаженні за різних частот деформування. Исследована кинетика повреждаемости стали 10ГН2МФА при жестком циклическом нагружении методом LM-твердости для анализа особенностей развития этого процесса и определения параметров предельного состояния материала. Приведены результаты экспериментальных исследований кинетики повреждаемости данной стали при одноосном жестком циклическом нагружении при разных частотах деформирования. The damage kinetics in 10GN2MFA steel under strain-controlled cyclic loading is studied by the LM-hardness method in order to clarify special features of the damage behavior and determine the limit-state parameters of the material. The authors discuss the findings of the experimental investigations of the damage kinetics in this steel under strain-controlled uniaxial low-cycle loading at different deformation frequencies.