Вплив ударної дії електрода-індентора на напружено-деформований стан сплаву АМгб при електродинамічній обробці - Лобанов, Л.М.; Пащин, М.О.; Миходуй, О.Л.; Сидоренко, Ю.М. (Проблемы прочности, 2017)
Описано розрахункову модель процесу ударної взаємодії електрода-індентора з пластиною з алюмінієвого сплаву АМг6 при електродинамічній обробці зварних з єднань. Задача розв'язувалась у плоскій двовимірній лагранжевій постановці з використанням програми ANSYS/LS-DYNA. Представлено результати розрахунку процесу формування областей залишкових напружень і пластичних деформацій при ударному пружно-пластичному впливі електрода-індентора. Описана расчетная модель процесса ударного взаимодействия электрода-индентора с пластиной из алюминиевого сплава АМг6 при электродинамической обработке сварных соединений. Задача решалась в двухмерной лагранжевой постановке с использованием программы ANSYS/LS-DYNA. Представлены результаты расчета процесса формирования областей остаточных напряжений и пластических деформаций при ударном упругопластическом воздействии электрода-индентора. The calculation model of the impact indenting electrode interaction with an AMg6 aluminum alloy plate on the electrodynamic treatment of weld joints is described. The problem was solved in the Lagrange two-dimensional statement with an ANSYS/LS-DYNA program. Calculation results for residual stress and plastic strain regions formed on the elastoplastic indenting electrode-impact are presented.