Вплив смугових накладок на напружено-деформований стан пластини з видовженим прямокутним отвором - Гудрамович, В.С.; Гарт, Е.Л.; Панченко, С.В. (Технічна механіка, 2018)
Розглянуто напружено-деформований стан пружної квадратної пластини з прямокутним видовженим отвором, підкріпленим на бічних сторонах прямокутними накладками. Ціль роботи – дослідження впливу параметрів накладок та орієнтації отвору (розташування більшої та меншої сторін отвору відносно напрямку навантаження) на зменшення інтенсивності напружень та деформацій у пластині в місцях розташування локальних концентраторів напружень. Рассмотрено напряженно-деформированное состояние упругой квадратной пластины с прямоугольным продолговатым отверстием, подкрепленным на боковых сторонах прямоугольными накладками. Цель работы – исследование влияния параметров накладок и ориентации отверстия (расположение большей и меньшей сторон отверстия относительно направления нагрузки) на уменьшение интенсивности напряжений и деформаций в пластине в местах расположения локальных концентраторов напряжений. This paper considers the stress and strain field in an elastic square plate with an elongated rectangular opening whose sides are reinforced with rectangular inserts. The aim of this work is to study the effect of the insert parameters and the opening orientation (the orientation of the major and the minor sides of the opening relative to the load direction) on the reduction of the stress and strain intensity in the plate at stress concentration sites.