Упрощенная аналитическая модель силового воздействия пучка ионов на сферу - Маслова, А.И. (Технічна механіка, 2018)
Цель работы – построение упрощенной аналитической модели силового воздействия пучка ионов на сферу. Рассматриваемая задача актуальна в связи с разработкой системы бесконтактного способа увода крупных объектов космического мусора посредством воздействия на них пучка ионов, испускаемых специальным космическим аппаратом. Ціль роботи – побудова спрощеної аналітичної моделі силового впливу пучка іонів на сферу. Розглянута задача актуальна в зв'язку з розробкою системи безконтактного способу відведення великих об'єктів космічного сміття за допомогою впливу на них пучка іонів, що випускається спеціальним космічним апаратом. The aim of this paper is to construct a simplified analytical model of the force action of an ion beam on a sphere. The problem under consideration is topical in connection with the development of a contactless method for deorbiting large space debris objects by acting on them with an ion beam generated onboard a dedicated spacecraft.