Про розроблення Концепції національної програми розвитку гуманітарної сфери України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 листопада 2020 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді висвітлено хід роботи з розроблення проєкту Концепції національної програми розвитку гуманітарної сфери України, метою якої є визначення принципів та пріоритетів, обґрунтування соціально-економічних та соціокультурних засад гуманітарного розвитку України як необхідної передумови реалізації потенціалу кожного її громадянина, забезпечення конкурентоспроможності держави і нації в сучасному світі. Визначено заходи для забезпечення участі НАН України у вирішенні проблем гуманітарного розвитку України і формуванні концептуальних засад гуманітарної політики держави. The report highlights the development of the draft Concept of the National Program of Humanitarian Development of Ukraine, which aims to determine the principles and priorities, justify the socio-economic and socio-cultural foundations of humanitarian development of Ukraine as a necessary prerequisite for realizing the potential of each citizen, ensuring the competitiveness of the state and the nation in the modern world. Measures to ensure the participation of the NAS of Ukraine in solving the problems of humanitarian development of Ukraine and the formation of conceptual foundations of humanitarian policy of the state are identified.