Засновник української школи з міцності матеріалів та конструкцій в екстремальних умовах навантаження (до 110-річчя від дня народження академіка Г.С. Писаренка) - Матвєєв, В.В.; Зіньковський, А.П. (Вісник НАН України, 2020)
12 листопада 2020 р. наукова громадськість відзначає 110 років від дня народження всесвітньо відомого українського вченого в галузі механіки деформівного твердого тіла, заслуженого діяча науки України, засновника
Інституту проблем міцності НАН України, доктора технічних наук
(1949), професора (1950), академіка НАН України (1964) Георгія Степановича Писаренка. On November 12, 2020, the scientific community celebrates 110th anniversary of the world-famous Ukrainian scientist
in the field of deformable solid mechanics, Honored Scientist of Ukraine, founder of the Institute for Problems of Strength
of the NAS of Ukraine, Doctor of Technical Sciences (1949), Professor (1950), Academician of the NAS of Ukraine
(1964) G.S. Pisarenko.