Ювілей видатного гідроеколога сучасності (до 90-річчя академіка НАН України В.Д. Романенка) - Афанасьєв, С.О. (Вісник НАН України, 2020)
30 листопада 2020 р. виповнюється 90 років видатному українському вченому в галузі гідробіології, гідроекології, екологічної фізіології водяних тварин, лауреату двох Державних премій України в галузі науки і техніки
(1995, 2004), заслуженому діячеві науки і техніки України (1991), лауреату премії ім. В.Я. Юр’єва НАН України (1984), премії ім. І.І. Шмальгаузена НАН України (2002), директору Інституту гідробіології НАН України в
1980–2016 рр., доктору біологічних наук (1970), професору (1983), академіку НАН України (1988) Віктору Дмитровичу Романенку. November 30, 2020 marks the 90th anniversary of an outstanding Ukrainian scientist in the field of hydrobiology,
hydroecology, ecological physiology of aquatic animals, winner of two State Prizes of Ukraine in Science and Technology
(1995, 2004), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1991), winner of the V.Ya. Yuriev Prize of the
NAS of Ukraine (1984), І.І. Schmalhausen Prize of the NAS of Ukraine (2002), Director of the Institute of Hydrobiology
of the NAS of Ukraine in 1980–2016, Doctor of Biological Sciences (1970), Professor (1983), Academician of the NAS
of Ukraine (1988) V.D. Romanenko.