Структурно-функціональне моделювання фінансової діяльності підприємств на ринку фінансових послуг - Латишева, О.В.; Кравченко, Ю.І.; Колинько, Д.С.; Шеліхова, В.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2020)
У статті представлено результат моделювання бізнес-процесів в методології структурно-функціонального моделювання, який дозволяє провести процедуру опису для подальшої оптимізації бізнес-процесів.
У статті представлено можливості використання ломбардами сучасного інструментарію управління фінансовою діяльністю на основі структурно-функціонального моделювання. Отримані результати та запропоновані етапи структурно-функціональних моделей дозволяють підвищити ефективність управлінських рішень завдяки отриманню інструменту наочного відображення існуючого стану всіх процесів і етапів управління, визначення ресурсів, регламентів, завдань та бажаних результатів.
Представлені у статті моделі та запропоновані алгоритми використання структурно-функціонального моделювання дозволяють керівництву компанії регламентувати та формалізувати усю процедуру управління завдяки графічному відображенню ресурсів, результатів, механізмів забезпечення та управління для модельованого процесу підприємства в нотації IDEF0 (Integration Definition for Function Modeling) методології SADT – діаграм, а також послідовності етапів модельованого процесу ARIS (Architecture of Integrated Information Systems) для подальшої оцінки необхідних ресурсів.
Завдяки використанню сучасного інструментарію моделювання бізнес-процесів в нотаціях «Integration Definition for Function Modeling – IDEF0» та «Architecture of Integrated Information Systems – ARIS» на підприємстві з’являється можливість отримання наочної картини поточного стану бізнес-процесів, а також їх подальшого управління на підставі їх опису, регламентації та корегування. В статье представлен результат моделирования бизнес-процессов в методологии структурно-функционального моделирования, который позволяет провести процедуру описания для дальнейшей оптимизации бизнес-процессов.
В статье представлены возможности использования ломбардами современного инструментария управления финансовой деятельностью на основе структурно-функционального моделирования. Полученные результаты и предложенные этапы структурно-функциональных моделей позволяют повысить эффективность управленческих решений благодаря получению инструмента наглядного отражения существующего состояния всех процессов и этапов управления, определения ресурсов, регламентов, заданий и желательных результатов.
Представленные в статье модели и предложенные алгоритмы использования структурно-функционального моделирования позволяют руководству компании регламентировать и формализировать всю процедуру управления благодаря графическому отражению ресурсов, результатов, механизмов обеспечения и управления для моделируемого процесса предприятия у нотации IDEF0 (Integration Definition for Function Modeling) методологии SADT – диаграмм, а также последовательности этапов моделируемого процесса ARIS (Architecture of Integrated Information Systems) для дальнейшей оценки необходимых ресурсов.
Благодаря использованию современного инструментария моделирования бизнес-процессов в нотациях «Integration Definition for Function Modeling – IDEF0» и «Architecture of Integrated Information Systems – ARIS» на предприятии появляется возможность получения наглядной картины текущего состояния бизнес-процессов, а также их дальнейшего управления на основании их описания, регламентации и корректирования. In the article the result of design of business processes is presented in methodology of structural-functional design, that allows to conduct procedure of description for further optimization of business processes.
In the article possibilities of the use of modern tool of management financial activity lombards are presented on the basis of structural-functional design. The got results and offered stages of structural-functional models allow to promote efficiency of administrative decisions due to the receipt of instrument of evident reflection of the existent state of all processes and stages of management, determination of resources, regulations, tasks and desirable results.
The models and offered algorithms of the use of structural-functional design presented in the article allow to guidance of company to regulate and formalize all procedure of management due to the graphic reflection of resources, results, mechanisms of providing and management for the designed process of enterprise at notation of IDEF0 (Integration Definition for of Function Modeling) of methodology of SADT – diagrams, and also sequence of the stages of the designed process of ARIS (Architecture of Integrated Information Systems) for the further estimation of necessary resources.
Due to the use of modern tool of design of business processes in notations of «Integration Definition for of Function Modeling – IDEF0» and «Architecture of Integrated Information Systems – ARIS» possibility of receipt of evident picture of current status of business processes appears on an enterprise, and also them further management on the basis of their description, regulation and adjustments.