Offering a Method to Find the Most Proper Parking Space in the City Automobile Expediency Network by Genetic Algorithm - Marziyeh, A.; Farzaneh, S. (Наука та інновації, 2019)
Finding a free space for parking in rush hours and heavy traffic has been always a boring and time-consuming problem
for drivers. Recently, VANET networks have found special attention among economists and university researchers. Due to
day-by-day expansion of wireless communicative systems, many car manufacturers have been installing such communicative
tools as OBU on their products. The RSU tools give drivers the possibility to have better and more convenient means of
communication. They can trace the availability of parking spaces using these tools and be guided to there, while the
automobiles can be equipped with anti-burglar systems to have a higher security. In this research, a comprehensive method
using the genetic algorithm have been offered to find a place for parking in the automobile expediency network, which has
considered many parameters such as parking space being located near or far, cost of parking space for drivers, the
probability of parking space remaining available until the car arrives and reduced past defects as much as possible. Пошук вільного місця для стоянки в години пік завжди є проблемою для водіїв. Останнім часом суб'єкти
економіки та університети приділяють особливу увагу мережам VANET. Зважаючи на постійний розвиток бездротових
комунікаційних систем, чимало виробників автомобілів встановлюють на свою продукцію комунікатори, зокрема
такі як, бортові пристрої обробки даних (onboard units, OBU), а придорожні пристрої (roadside units, RSU)
забезпечують водіям зручний спосіб комунікації між собою. За допомогою цих інструментів водії можуть відстежувати
наявність місць для паркування і маршрут до них. Окрім того, з метою підвищення безпеки вони передбачають
встановлення захисних систем проти зламу. У роботі запропоновано комплексний метод на основі генетичного
алгоритму для пошуку вільного паркувального місця в міській мережі автостоянок. Зазначений метод враховує
значну кількість параметрів, зокрема таких як відстань до стоянки, вартість місця для паркування, ймовірність того,
що місце залишиться вільним до прибуття на стоянку, а також передбачає вдосконалення роботи завдяки усуненню
попередніх недоліків. Поиск свободного места для стоянки в час пик всегда является проблемой для водителей. В последнее время
субъекты экономики и университеты уделяют особое внимание сетям VANET. Учитывая постоянное развитие беспроводных коммуникационных систем, значительно количество изготовителей автомобилей устанавливают на свою
продукцию коммуникаторы, в частности такие как бортовые устройства обработки данных (onboard units, OBU), а
придорожные устройства (roadside units, RSU) обеспечивают водителям удобный способ коммуникации между собой. При помощи этих инструментов водители могут отслеживать наличие места для парковки и маршрут к ним.
Кроме того, с целью повышения безопасности они предусматривают установку защитных систем против взлома. В
работе предложен комплексный метод для поиска свободного места для парковки в городской сети автостоянок, который использует генетический алгоритм. метод учитывает множество параметров, в частности таких как расстояние
до стоянки, стоимость места для парковки, вероятность того, что место останется свободным до прибытия на стоянку,
а также предусматривает усовершенствование работы благодаря ликвидации предыдущих недостатков.