Механические свойства и структура микроламинатов системы медь-железо - Неклюдов, И.М.; Белоус, В.А.; Воеводин, В.Н.; Диденко, С.Ю.; Ильченко, Н.И.; Диденко, Ю.С.; Ильченко, Ю.Н.; Руденко, А.Г.; Толмачева, Г.Н. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Приведено описание экспериментальных результатов получения микроламинатов с максимальным количеством слоев 1620 и изучения структуры и свойств этих композитов. Представлена экспериментально установленная зависимость механических характеристик микроламинатов от количества их слоев и параметров термообработки. Предложены механизм взаимосвязи между структурой и механическими характеристиками микроламинатов и модель их эволюции в процессе термообработки композитов. Наведено опис експериментальних результатів отримання мікроламінатів з максимальною кількістю шарів 1620 та вивчення структури і властивостей цих композитів. Представлено експериментально встановлену залежність механічних характеристик мікроламінатів від кількості їх шарів і параметрів термообробки. Запропоновано механізм взаємопов’язаності між структурою і механічними характеристиками мікроламінатів та модель їх еволюції в процесі термообробки композитів. Experimental results of obtaining microlaminates with maximum number of layers 1620 and of study of structure and properties of these composites are described. Experimentally established dependence of the mechanical characteristics of microlaminates on the number of layers and heat treatment parameters is presented. The mechanism of relationship between structure and mechanical characteristics of microlaminates and model of their evolution during heat treatment of composites is suggested.