Вплив покриттів на характеристики утоми сталей при контактному навантаженні - Каплун, П.В.; Ляшенко, Б.А. (Проблемы прочности, 2018)
Запропоновано новий метод технологічного процесу для підвищення довговічності конструктивних елементів при терті кочення. Наведено результати порівняльних експериментальних досліджень щодо підвищення довговічності сталей при терті кочення з використанням безводневих інтегральних технологій нанесення градієнтних покриттів з оптимальними властивостями, залишковими напруженнями та твердістю основи в умовах іонного азотування та термічної обробки. Предложен новый метод технологического процесса для повышения долговечности конструктивных элементов при трении качения. Приведены результаты сравнительных экспериментальных исследований повышения долговечности сталей при трении качения с применением безводородных интегральных технологий нанесения градиентных покрытий с оптимальными свойствами, остаточными напряжениями и твердостью основы в условиях ионного азотирования и термической обработки. A new type of technological process is proposed for increasing the life of structural elements under rolling friction. Results of comparative experimental studies on increasing the life of steels under rolling friction, using hydrogen-free integral techniques for the application of gradient coatings with optimal properties, residual stresses and substrate hardness and using ion nitriding and heat treatment