Визначення вібродіагностичних показників наявності тріщини нормального відриву в пері лопатки при основному, супер- та субгармонійному резонансах - Онищенко, Є.О.; Зіньковський, А.П.; Круц, В.О. (Проблемы прочности, 2018)
Наведено результати чисельних розрахунків щодо визначення закономірностей впливу параметрів дихаючої тріщини утоми нормального відриву на вихідній кромці пера лопатки авіаційного газотурбінного двигуна, яка зумовлює нелінійність коливальної системи, на характеристики її вимушених згинних коливань. Приведены результаты численных расчетов по определению закономерностей влияния параметров дышащей трещины усталости нормального отрыва на выходной кромке пера лопатки авиационного газотурбинного двигателя, которая обусловливает нелинейность колебательной системы, на характеристики ее вынужденных изгибных колебаний. The paper presents the results of numerical calculations to determine the regularities underlying the influence of the characteristics of a mode I breathing fatigue crack on the leading edge of the aircraft gas turbine engine blade airfoil – that is responsible for the nonlinearity of the vibratory system – on its flexural forced vibration behavior.