Analysis of technologies for spacecraft removal from low earth orbits using onboard-produced electromagnetic and magnetic fields - Lapkhanov, E.; Paliy A. (Технічна механіка, 2018)
The aim of this paper is to analyze the effectiveness of propulsion devices with permanent magnets as an alternative space debris deorbit system for low earth orbits. Цель статьи – анализ эффективности применения двигательных установок с постоянными магнитами в качестве альтернативного способа увода объектов космического мусора с низких околоземных орбит. Мета статті – аналіз ефективності застосування двигунних установок з постійними магнітами у якості альтернативного способу відведення об’єктів космічного сміття з низьких навколоземних орбіт.