Анализ влияния моделей турбулентной вязкости на расчет струйных течений продуктов сгорания ракетных двигателей - Галинский, В.П. (Технічна механіка, 2018)
В работе приводятся результаты расчетов течений в турбулентных газовых струях с использованием моделей турбулентной вязкости: алгебраической Сафронова А. и однопараметрических дифференциальных моделей Секундова А. и Nut-90. Целью работы является выбор из предложенных трех моделей наиболее подходящей модели турбулентности, предназначенной для использования при проведении расчетов течений в сверхзвуковых турбулентных струях продуктов сгорания реактивных двигателей. У роботі наводяться результати розрахунків течій в турбулентних газових струменях з використанням моделей турбулентної в'язкості: алгебраїчної Сафронова А. і однопараметричних диференціальних моделей Секундова А. і Nut-90. Метою роботи є вибір із запропонованих трьох моделей найбільш відповідної моделі турбулентності, призначеної для використання при проведенні розрахунків течій в надзвукових турбулентних струменях продуктів згоряння реактивних двигунів. This paper reports the results of calculations of turbulent gas jet flows with the use of an algebraic turbulence model (Safronov’s model) and two one-parameter differential turbulence models (Sekundov’s model and the Nut-90 model). The aim of the paper is to choose the model most appropriate for jet engine combustion product flow calculation out of the three above-mentioned models.