Поліпшення фізико-механічних характеристик сплавів системи Аl-Mg для конструктивного захисту транспортних засобів - Пошивалов, В.П.; Кузмицька, А.І.; Телегіна, І.І. (Технічна механіка, 2019)
Досліджено фізико-механічні властивості сплавів системи Al-Mg, які використовуються в ударопоглинаючих елементах конструкції транспортного засобу. Відповідно до ГОСТ 1497-84 в результаті експериментальних досліджень на зразках зі сплаву АМг6 були визначені його гранично досяжні за допомогою нагрівання та прискореного охолодження механічні характеристики. Исследованы физико-механические свойства сплавов системы Al-Mg, которые используются в ударопоглощающих элементах конструкции транспортного средства. Согласно ГОСТ 1497-84 в результатеэкспериментальных исследований на образцах из сплава АМг6 были определены его предельно достижи мые с помощью нагрева и ускоренного охлаждения механические характеристики. The physical and mechanical properties of Al-Mg alloys employed in shock-absorbing structural components of vehicles were studied. Specimens of AMg6 alloy were studied experimentally according to Standard GOST 1497-84 to determine its ultimate mechanical characteristics attainable by heating and accelerated cooling.