Ліївські симетрії узагальнених рівнянь Кавахари - Ванєєва, О.О.; Жалій, О.Ю. (Доповіді НАН України, 2020)
Виконано групову класифікацію ненормалізованого класу узагальнених рівнянь Кавахари зі змінними коефіцієнтами. Для цього спочатку досліджено допустимі перетворення та проведено розбиття цього класу на два нормалізованих підкласи, для кожного з яких побудовано групоїди еквівалентності. В результаті виокремлено всі рівняння з класу, які допускають розширення ліївської симетрії. We carry out the group classification of a normalized class of generalized Kawahara equations with variable
coefficients. Admissible transformations are studied, and the partition of the class into two normalized subclasses
is performed. For each of these subclasses, the respective equivalence groupoids are found. As a result, all
equations from the class admitting Lie symmetry extensions are revealed.