Структура вихревого неизотермического течения на начальном участке трубы при переходных числах Рейнольдса - Баскова, А.А.; Воропаев, Г.А. (Гідродинаміка і акустика, 2018)
Проведено прямое численное моделирование структуры потоков неизотермических сред на начальных участках гладких труб и труб с гофрированными вставками различной геометрии. Исследовано возникновение и развитие волновых и вихревых возмущений в ламинарном потоке в широком диапазоне переходных чисел Рейнольдса. Показана зависимость вихревой структуры потока от тепловой неравновесности среды, а также геометрии гофрированной поверхности трубы при переходных числах Рейнольдса. Проведено пряме чисельне моделювання структури потоків неізотермічних середовищ на початкових ділянках гладких труб і труб з гофрованими вставками різної геометрії. Досліджено виникнення й розвиток хвильових та вихрових збурень у ламінарному потоці в широкому діапазоні перехідних чисел Рейнольдса. Показана залежність вихрової структури потоку від теплової нерівноважності середовища, а також геометрії гофрованої поверхні труби при перехідних числах Рейнольдса. A direct numerical simulation of the flow structure of nonisothermal media on the initial sections of smooth pipes and pipes with corrugated inserts of various geometries is carried out. The emergence and development of wave and vortex perturbations in a laminar flow in a wide range of transient Reynolds numbers is studied. It is shown that vortex structure of the flow depends on thermal nonequilibrium of the medium and the geometry of the corrugated tube surface at transient Reynolds numbers.