Як відкрили вірус гепатиту С, або детективні пошуки вірусологів "мовчазного вбивці" (Нобелівська премія з фізіології та медицини 2020 року) - Романюк, С.І.; Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2020)
Нобелівську премію з фізіології та медицини у 2020 р. присуджено двом американським ученим — Гарві Джеймсу Альтеру (Harvey James Alter) з Національного інституту охорони здоров'я США та Чарльзу Райсу (Charles M.
Rice) з Рокфеллерівського університету., а також британському досліднику Майклу Гоутену (Michael Houghton), який нині працює в Альбертському університеті в Канаді, за «відкриття вірусу гепатиту C». У пресрелізі
Нобелівського комітету зазначено, що дослідження цьогорічних лауреатів,
які й досі продовжують цю роботу, дали людству неоціненну користь, дозволивши розробити ефективні методи діагностики та заходи з профілактики і лікування цієї інфекції. The Nobel Prize in Physiology or Medicine in 2020 was awarded to two American scientists - Harvey James Alter from
the National Institutes of Health (Bethesda, MD, USA) and Charles M. Rice from the Rockefeller University (New
York, NY, USA), as well as British researcher Michael Houghton, who is currently working at the University of Alberta
(Edmonton, Canada) “for the discovery of the Hepatitis C virus.” A Nobel Committee press release has noted that the
ongoing research of this year’s laureates are of great benefit to mankind, allowing for effective methods of diagnosis and
measures for the prevention and treatment of this infection.