Нобелівський комітет продовжує віддавати борги (Деякі думки з приводу Нобелівської премії з фізики 2020 року) - Парновський, С.Л. (Вісник НАН України, 2020)
Нобелівську премію з фізики у 2020 р. присуджено відомому британському
фізику, математику, філософу науки Роджеру Пенроузу (Roger Penrose) за
«відкриття того, що утворення чорної діри є впевненим передбаченням загальної теорії відносності», а також німецькому астрофізику Райнгарду Генцелю (Reinhard Genzel) та американському астроному Андреа Гез
(Andrea Ghez) — «за відкриття надмасивного компактного об'єкта в центрі нашої Галактики». The Nobel Prize in Physics in 2020 was awarded to the famous British physicist, mathematician, philosopher of science
Roger Penrose “for the discovery that black hole formation is a robust prediction of the general theory of relativity” as
well as German astrophysicist Reinhard Genzel and American astronomer Andrea Ghez “for the discovery of a supermassive
compact object at the center of our galaxy.”