Обгрунтування ефективності комплексного відновлювального лікування із застосуванням гідрокарбонатних натрієвих вод хворих, які потерпіли внаслідок чорнобильської катастрофи, з поєднаною патологією органів травлення - Данилаш, М.М. (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, 2003)
Проанализированы результаты лечения с использованием питьевых гидрокарбонатных натриевых вод 300 участников ликвидации аварии на ЧАЭС с патологией органов пищеварения. Показано, что эффективность бальнеотерапии составляет 94,0%. 300 participants of the liquidation of Chernobyl nuclear disaster with pathology of organs of digestion have been treated , and treatment effectiveness has been 94,0%.