Производственная санитария и методы борьбы с шумом - Сафонов, В.В.; Чередниченко, Л.А.; Богданова, Д.Ю.; Матюшенко, С.Ю. (Геотехнічна механіка, 2018)
Создание безопасных и безвредных производств (обеспечение комфортных условий труда на рабочих местах) – задача комплексная, очень сложная, но чрезвычайно важная. Это приведение в соответствие с требованиями санитарных норм факторов микроклимата, запыленности, загазованности, освещения, шума, вибрации и т.п. Целью работы является изучение санитарно-гигиенических условий по факторам: шума, вибрации, температурного режима, скорости перемещения воздуха в цехах, относительной влажности, загазованности, запыленности, и освещенности на заводах по производству сборных железобетонных изделий. Створення безпечних і нешкідливих виробництв (забезпечення комфортних умов праці на робочих місцях) – задача комплексна, дуже складна, але надзвичайно важлива. Це приведення у відповідність з вимогами санітарних норм чинників мікроклімату, запорошеності, загазованості, освітлення, шуму, вібрації і тощо. Метою роботи є вивчення санітарно-гігієнічних умов за такими чинниками: шуму, вібрації, температурного режиму, швидкості переміщення повітря в цехах, відносної вологості, загазованості, запиленості, і освітленості на заводах з виробництва збірних залізобетонних виробів. Creation of safe and harmless productions (providing of comfort terms of labour on workplaces) is a complex task, very difficult, but is extraordinary important. It is adduction in accordance with the requirements of sanitary norms of factors of microclimate, dusty, gassed, illumination, noise, vibration etc. The purpose of work is to study sanitary and hygienic conditions by the following factors: noise, vibration, temperature, air movement speed in workshops, relative humidity, gas pollution, dustiness, and light in precast concrete plants.