Зниження рівня загазованості повітряного середовища - Біляєв, М.М.; Русакова, Т.І. (Геотехнічна механіка, 2018)
Предметом дослідження є процес зниження рівня загазованості повітряного середовища. Метою роботи є вдосконалення технології дворівневих усмоктувачів за рахунок використання спеціальних напрямних пластин, а відповідно і вдосконалення методу чисельного розрахунку, що враховує зміну геометрії пристрою та дозволяє провести оцінку ефективності використання усмоктувачів даного типу. Предмет исследования – процесс снижения уровня загазованности воздушной среды. Цель работы - усовершенствование технологии двухуровневых отсосов за счет использования специальных направляющих пластин, а соответственно и усовершенствование метода численного расчета, учитывающего изменение геометрии устройства и позволяющего провести оценку эффективности использования отсосов данного типа Subject of the study was process of reducing level of air pollution. Objective of the work was to improve technology of two-level suction through the use of special guide plates, and, accordingly, to improve method of numerical calculation with taking into account change of the device geometry and to assess effectiveness of this type of suction.