Геологические процессы в осадочных породах - Баранов, В.А.; Кириченко, В.А.; Антипович, Я.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
В статье описаны основные геологические процессы, происходящие на разных стадиях и подстадиях литогенеза. Учет свойств и состояния горных пород на горных предприятиях является актуальной научной и прикладной проблемой. У статті наведені основні геологічні процеси, що відбуваються на різних стадіях і підстадіях літогенезу. Врахування властивостей і стану гірських порід на гірничих підприємствах є актуальною науковою і прикладною проблемою. The main geological processes occurring at different stages and substages of lithogenesis аre described in this article. Consideration of the properties and conditions of rocks at mining enterprises is an actual scientific and applied problem.