Олександр Григорович Астаф'єв (Слово і Час, 2020)
29 жовтня 2020 р. перестало битися серце Олександра
Григоровича Астаф'єва, професора кафедри історії української
літератури, теорії літератури та літературної творчості Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
доктора філології, члена Національної спілки письменників
України, Міжнародної асоціації україністів, вашингтонського
відділення Міжнародного Пен-клубу, НТШ, лауреата літературних премій імені Бориса Грінченка (1995), Михайла Коцюбинського (2001), Всеукраїнської літературної премії імені братів Богдана та Левка Лепких (2009), Міжнародної премії в
галузі художнього перекладу імені Остапа Грицая (2010), імені Якова Гальчевського (2020), імені Вільгельма Маґера (2020).