Геомеханика устойчивости системы карьер – внутренний отвал – природная среда - Четверик, М.С.; Бабий, Е.В.; Бубнова, Е.А.; Гребенник, В.Н. (Геотехнічна механіка, 2018)
Целью исследования является исследование устойчивости системы карьер – внутренний отвал – природная среда и обоснование рациональных параметров внутренних отвалов скальных вскрышных пород в пространстве глубоких карьеров и технологии их формирования с обеспечением устойчивости. Метою дослідження є дослідження стійкості системи кар'єр - внутрішній відвал - природне середовище та обґрунтування раціональних параметрів внутрішніх відвалів скельних розкривних порід в просторі глибоких кар'єрів і технології їх формування із забезпеченням стійкості. Subject of the study was to study stability of the ―quarry - internal dump - natural environment‖ system and to validate rational parameters for the internal dumps of the stripping rocks in deep pit area and technology for their formation with ensured stability.