Механізм формування слідів газогенерації у кам‘яному вугіллі - Барановський, В.І.; Савицький, В.В.; Бурчак, О.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
Стаття присвячена питанням походження структурних трансформацій, що проходять у твердій складовій викопної органіки під зовнішнім тепловим впливом, внаслідок яких відбувається виділення летких низькомолекулярних з’єднань. У роботі наведено результати експериментальних досліджень газогенераційних процесів у кам’яному вугіллі методами електронної ширографії та вугільної петрографії. Статья посвящена вопросам природы структурных трансформаций, проходящих в твердой составляющей ископаемой органики под внешним тепловым воздействием, в результате которых выделяются летучие низкомолекулярные соединения. В работе приведены результаты экспериментальных исследований газогенерационных процессов в каменном угле методами электронной ширографии и угольной петрографии. The article is devoted to origin of structural transformations in the solid component of fossil organic matter under the external thermal influence, which results in release of volatile low-molecular compounds. The paper presents results of experimental studies of gas-generation processes in coal obtained by methods of electronic shearography and coal petrography.