Стандартизація понять і термінів аварійності і аварійних ризиків вугільних шахт і будівельної індустрії - Булат, А.Ф.; Бунько, Т.В.; Ященко, І.О.; Кокоулін, І.Є.; Мирошниченко, В.В.; Папірник, Р.Б. (Геотехнічна механіка, 2018)
Нагальною необхідністю є уніфікація термінології в галузі ризик-орієнтованих підходів до охорони праці, шахтної і будівельної аварійності. У статті наведено приклади предметно-орієнтованого тлумачення окремих термінів цієї науково-практичної галузі, що можуть бути корисні фахівцям відповідної спеціалізації. Неотложной необходимостью является унификация терминологии в области риск - ориентированных подходов к охране труда, шахтной и строительной аварийности. В статье приведены примеры предметно-ориентированного толкования отдельных терминов этой научно-практической отрасли, которые могут быть полезны специалистам соответствующей специализации. Unification of terminology in the risk-oriented approaches to the labour protection and accident rate in the mines and build industry is an urgent necessity. In the article, some examples of the subject-oriented interpretation of some terms of this theoretical and practical sphere are shown, which can be useful for specialists with this specialization.