Determination parameters of geothermal heat-exchangers for biological treatment facilities - Chepak, O.P.; Kostenko, V.K.; Zavialova, O.L.; Tavrel, M.I. (Геотехнічна механіка, 2018)
To develop methods for calculating thermo-dynamic parameters for geothermal heat-exchangers in the biological treatment facilities and other systems operating on subsoil energy basing on established laws of heat exchange between the rock mass and aquatic environment in the borehole geothermal heat exchangers. Разработка методики расчета термодинамических параметров геотермальных теплообменников, используемых в биоочистных сооружениях и других установках, использующих энергию недр, на основании раскрытия закономерностей теплообмена между породным массивом и водной средой в скважинных геотермальных теплообменниках. Розробка методики розрахунку термодинамічних параметрів геотермальних теплообмінників, використовуваних в біоочистних спорудах та інших установках, що використовують енергію надр на основі розкриття закономірностей теплообміну між породним масивом і водним середовищем в свердловинних геотермальних теплообмінниках.