Методологія вибору технологічних рішень оптимізації функціонування техноекосистем - Луньова, О.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
Мета роботи полягає у розробці науково-методологічних основ і шляхів досягнення збалансованого функціонування складних техноекосистем. Об'єктом дослідження є процеси функціонування складних техноекосистем. В результаті виконання роботи проаналізовано та встановлено основні фактори забезпечення процесів саморегуляції природного середовища. Цель работы заключается в разработке научно-методологических основ и путей достижения сбалансированного функционирования сложных техноэкосистем. Объектом исследования являются процессы функционирования сложных техноэкосистем. В результате выполнения работы проанализированы и установлены основные факторы обеспечения процессов саморегуляции природной среды. Objective of the study was to establish scientific basis and approaches for achieving balanced functioning of the complex techno-ecosystems. Object of this research were processes of the techno-ecosystem operation.