Вопросы метановыделения на выемочных участках при ведении горных работ - Минеев, С.П.; Беликов, И.Б.; Самопаленко, П.М.; Головко, А.М.; Самохвалов, Д.Ю. (Геотехнічна механіка, 2018)
В статье исследуется вопросы управления метановыделением на выемочных участках шахт, отрабатывающих газоносные угольные пласты, склонные к взрывам метановоздушной смеси и пожарам, на современных глубинах на угольных шахтах Украины. Эти закономерности особенно актуально использовать при ликвидации аварий. А статті досліджуються питання управління метановиділення на виїмкових ділянках шахт, що відпрацьовують газоносні вугільні пласти, схильні до вибухів метаноповітряної суміші і пожеж, на сучасних глибинах на вугільних шахтах України. Ці закономірності особливо актуально використовувати при ліквідації аварій. The article examines the issues of methane control in mining areas of mines, working gas-bearing coal seams, inclined to the explosions of methane-air mixture and fires, at modern depths in the coal mines of Ukraine. This laws especially topically to use for liquidation of failures.