Шевченко – Cвітличний: поетичний діалог - Вешелені, О. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті проаналізовано особливості поетичної трансформації художнього світу Кобзаря у
поезії І.Світличного. Шевченківські цитати та алюзії у «ґратованих сонетах» та
літературознавчі студії над спадщиною Т.Шевченка розглядаються як свідчення про
внутрішній світ та інтелектуальний дискурс поневоленого митця-дисидента, котрий веде
постійний діалог зі своїм попередником. The author of the article analyses peculiarities of poetic transformation of T. Shevchenko’s artistic world in the
poems of Ivan Svitlychnyi. Quotations and allusions of Shevchenko in the «Lattice Sonnets» and literary studies of
the heritage of T. Shevchenko are described as a sign of the inner world and the intellectual discourse of an enslaved
dissident artist, who maintains an ongoing dialogue with his predecessor.