Постать Тараса Шевченка у життєтворчості Володимира Забаштанського - Крупка, В. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто художній світ Володимира Забаштанського, що своїми витоками сягає Шевченківської традиції. З’ясовано, що постать Тараса Шевченка є першорядною мистецькою домінантою поезії Володимира Забаштанського, оскільки саме завдяки творчим постулатам його генія, в осерді яких лежать громадянсько-етичні імперативи, формувалася життєтворчість поета-шістдесятника. The article deals with the artistic world of VolodymyrZabashtanskyi that originates to Shevchenko’s tradition. It has been found out that the personality of Taras Shevchenko is a primary artistic dominant of Volodymyr Zabashtanskyi’s poetry, because due to the artistic postulates of his genius, in the core of which lie civil and ethic imperatives, the poet of the sixties’ life and creative work was being formed.