Описи пам’ятників Тарасові Шевченку як інтерпретація духовного стану світу (на матеріалі мемуарів Уласа Самчука) - Руснак, С. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті розглянуто поетику прозових описів в документальних творах У. Самчука. Автор
довів, що описи пам’ятників Тарасові Шевченку в мемуарах прозаїка виконують роль
композиційних прийомів, допомагають моделювати внутрішньотекстові зв’язки, створюють
емоційний малюнок зображуваного. The prose description poetics in Ulas Samchuk’s documentary works has been considered in the article. The
author proved that Taras Shevchenko’s monuments description in the prose writer’s memoirs play the part of
composition methods, help to model inter-textual ties, create the emotional picture of the represented.